تبلیغات نیتیو همسان-810z470

تبلیغات نیتیو و یا تبلیغات همسان چیست؟

اکثر افراد از دیدن تبلیغات بیزارند! چه در تلویزیون، چه در روزنامه و چه در سطح اینترنت. اینجاست که تبلیغات همسان، تبلیغات نیتیو یا به انگلیسی Native advertising قدرت خود را نشان می‌دهد و می‌درخشد.

این روش، روشی نوین و موثر برای تبلیغات برند و محصول شماست و با هزینه‌ی بسیار کم‌تری نسبت به روش‌های تبلیغات سنتی نتایج بهتر، بیشتر و ثابت شده‌ای به شما ارائه می‌دهد. اگر می‌خواهید حضورتان در میان رقبا پررنگ‌تر شود و بیشتر در معرض دید مخاطبان خود قرار بگیرید، تبلیغات همسان به روشی زیرکانه شما را به این هدف می‌رساند.

در مقاله‌ی پیش‌رو با این روش از تبلیغات و مزایای آن بیشتر آشنا می‌شوید. پس با ما همراه باشید.

 

 

تبلیغات نیتیو
گر می‌خواهید حضورتان در میان رقبا پررنگ‌تر شود و بیشتر در معرض دید مخاطبان خود قرار بگیرید، تبلیغات همسان به روشی زیرکانه شما را به این هدف می‌رساند.

تبلیغات همسان یا تبلیغات نیتیو چیست؟

تبلیغات همسان یا تبلیغات نیتیو نوعی از تبلیغات است که با شکل، ظاهر و عملکرد پلتفرمی که در آن ظاهر می‌شود مطابقت دارد. در بسیاری از موارد ماند یک رپورتاژ (Advertorial) عمل می‌کند و به عنوان یک ویدیو، مقاله یا سرمقاله ظاهر می‌شود. کلمات همسان و نیتیو (Native به معنی بومی) در عبارات تبلیغات نیتیو و تبلیغات نیتیو اشاره به انسجام محتوا با سایر رسانه‌هایی که روی آن پلتفرم ظاهر می‌شوند اشاره دارد.

این نوع تبلیغات با ادغام آگهی در محتوای پلتفرم اصلی، امکان شناخت آن به عنوان یک آگهی تبلیغاتی توسط مخاطب را کاهش می‌دهد، حتی اگر به عنوان محتوای حمایت شده و یا اسپانسر شده بر چسب گذاری شده باشند.

خوانندگان مطالب و مخاطبان ممکن است به دلیل ماهیت مبهم تبلیغات همسان نتوانند آن‌ها را فورا به عنوان تبلیغات شناسایی کنند و تشخیص دهند، به ویژه هنگامی که آن‌ها دارای برچسب‌های فریبنده‌ای مانند “از سراسر وب” و ”مطالب پیشنهادی” و یا ”پیشنهاد روز” باشند.

اصولا تبلیغات نیتیو را می‌توان در هر پلتفرم محتوایی به کار برد، حتی در روزنامه‌ها و مجلات. ولی امروزه اصطلاح تبلیغات همسان بیشتر در زمینه‌ی دیجیتال مارکتینگ و دنیای اینترنت کاربرد دارد.

تفاوت تبلیغات نیتیو با بازاریابی محتوا

هدف از تبلیغات همسان به چشم نیامدن به عنوان تبلیغات و عدم ایجاد اختلال در تجربه‌ی مخاطب با محتوا و رسانه‌ی ارائه‌ی آن محتوا است. تبلیغات نیتیو با مخاطبان جدید از طریق یک پلتفرم ثالثی که خودش دارای مخاطبان ثابتی است، ارتباط برقرار می‌کند. این روش، روشی برای توزیع محتوا است و خود محتوا نیست. تبلیغات همسان در نگاه اول ممکن است شبیه بازاریابی محتوا به نظر برسد، اما هدف آن‌ها متفاوت است.

بازاریابی محتوا، محتوایی است که در پلتفرم‌های شما مانند وب سایت و یا صفحات رسانه‌های اجتماعی شما وجود دارد. هدف از این محتوا ایجاد دنبال کننده، رشد پایگاه خوانندگان، تثبیت خودتان به عنوان یک متخصص در زمینه‌ی کاریتان، ایجاد اعتماد بین مخاطبان و شما، افزایش اعتبار، افزایش تعامل، بهبود فروش و یا همه‌ی موارد فوق است.

تبلیغات همسان
هدف از تبلیغات همسان به چشم نیامدن به عنوان تبلیغات و عدم ایجاد اختلال در تجربه‌ی مخاطب با محتوا و رسانه‌ی ارائه‌ی آن محتوا است.

ارائه دهندگان خدمات تبلیغات همسان

شرکت‌های بسیاری در دنیا هستند که خدمات تبلیغات نیتیو را ارائه می‌دهند. ولی معمولا فقط یکی دو شرکت موفق می‌شوند که سهم بزرگی از بازار را تصاحب کنند و آن را در دست بگیرند.

دو شرکت خارجی مطرح که بخش بسیاری از خدمات تبلیغات همسان سایت‌های خارجی را انجام می‌دهند و با بسیاری از برندها و نام‌های بزرگ کار کرده‌اند، Outbrain و Taboola هستند.

در ایران هم شرکت‌های یکتانت و صباویژن دو پلتفرم بزرگ و اصلی برای انجام و ارائه‌ی خدمات تبلیغات نیتیو هستند.

مزایای تبلیغات نیتیو

مهم‌ترین مزیت تبلیغات همسان این است که ظاهرش با ظاهر محیطی که در آن نمایش داده می‌شود خیلی متمایز نیست و این قابلیت را دارد که مخاطب متوجه تبلیغ بودن آن هم نشود.

مزیت مهم دیگر آن تعداد نمایش بالای آن است. تبلیغ شما این توانایی را دارد که در سایت‌های بسیاری به نمایش در بیاید و افراد بسیاری آن را ببینیند. اما هزینه‌ی تبلیغات همسان به نسبت دفعات بسیاری که دیده می‌شود، بسیار با صرفه به نظر می‌رسد. هزینه‌ی این نوع تبلیغات در مقابل روش‌های سنتی و یا بسیاری روش‌های دیگر تبلیغات دیجیتال مقرون به صرفه‌تر به نظر می‌رسد.

شما با استفاده از این تبلیغات از شانس بیشتری برای جذب مخاطبانتان برخوردار هستید زیرا که با استفاده از تبلیغات نیتیو می‌توانید از حداکثر ظرفیت نمایش تبلیغات استفاده کنید و تبلیغات خود را به افراد بسیاری نمایش دهید. شما می‌توانید دارای تبلیغی باشید که همه آن را می‌بییند.

معمولا انجام تبلیغات نیتیو برای سفارش دهنده‌ی تبلیغ نیز امری ساده و بدون پیچیدگی است و همه می‌توانند از به راحتی تبلیغات خود را انجام دهند. شما فقط کافی است وارد سایت ارائه دهنده‌ی خدمات شوید و در آن سفارش تبلیغ خود را ثبت کنید و پس از آن تصویر و لینک تبلیغ خود را قرار دهید و تمام!

همچنین امکان گزارش گیری دقیقی در تبلیغات همسان وجود دارد. شما می‌توانید به راحتی گزارش‌ها و نتایج حاصله از تبلیغات خود را بررسی کنید. می‌توانید ببینید که چندین نفر بر روی تبلیغ شما کلیک کرده‌اند، تبلیغ شما در کدام سایت‌ها کلیک بیشتری گرفته است و حتی می‌توانید دو یا سه تبلیغ با متن و تصویر متفاوت اجرا کنید و ببینید که از کدام نتیجه‌ی بهتری برای شما حاصل می‌شود.

یکی دیگر از مزایای مهم تبلیغات همسان امکان سفارشی سازی شرایط نمایش تبلیغتان است. مثلا شما می‌توانید تعیین کنید که تبلیغ شما در چه وب‌سایت‌هایی، در چه ساعتی، در چه روزی، در چه موقعیت مکانی (شهر و کشور)، در چه ارائه دهنده‌ی سرویس اینترنتی (ISP) و در چه نوع دستگاهی (موبایل یا دسکتاپ) نمایش داده شود.

تبلیغات نیتیو
نمونه‌هایی از تبلیغات همسان یا تبلیغات نیتیو

نمونه‌های تبلیغات همسان در زندگی روزمره

چه متوجه آن‌ها شده باشید یا نه، مطمئنا شما نیز تا کنون با نمونه‌های تبلیغات نیتیو در فضای اینترنت روبه‌رو شده‌اید. پی بردن به ماهیت این نوع تبلیغات و تشخیص آن‌ها ممکن است بدون آشنایی با آن‌ها و بدون آن که بدانید آن‌ها دقیق چه هدفی را دنبال می‌کنند، کمی سخت باشد.

برای مثال شاید برایتان پیش آمده که برای خرید دوربین عکاسی دیجیتال به سایتی مراجعه کرده و به مقایسه و بررسی مدل‌های مختلف پرداخته باشید ولی از آن سایت خرید نکرده‌اید. حال شما به سایت دیگری رفته‌اید و مثلا مشغول مطالعه‌ی اخبار هستید که ناگهان در پایین صفحه تیتر مقاله‌ای نظر شما را به خود جلب می‌کند با این عنوان “بهترین دوربین‌های عکاسی بازار” و یا “راهنمای خرید دوربین عکاسی دیجیتال”.

شاید در نگاه اول برای شما جالب به نظر برسد و فکر کنید که این امر اتفاقی است اما این طور نیست و این نمونه‌ای از تبلیغات نیتیو است.

نمونه‌ی دیگری که میتوان به آن اشاره کرد، اکسپلور و یا خود صفحه‌ی اصلی اینستاگرام (Instagram) است. گاهی در میان انبوه پست‌ها و محتواهای اینستاگرام ممکن است با محتوایی اسپانسر شده برخورد کنید که تبلیغ محصول یا خدمتی را می‌کند. البته محتواهای اسپانسر شده‌ی اینستاگرام با نوشته یا علامتی مشخص شده‌اند ولی آن قدر به چشم نمی‌آیند که فورا متوجه آن شوید. این هم نمونه‌ی دیگری از تبلیغات نیتیو بود.

نمونه‌ی دیگری از تبلیغات همسان که می‌توان به آن اشاره کرد، یوتیوب (YouTube) است. این پلتفرم در بین ویدیوهای پیشنهادی صفحه‌ی اصلی خود و همچنین ویدئوهای پیشنهادی که در ستون کناری هنگام پخش ویدیوها نمایش می‌دهد، ویدیوهای تبلیغی نیز جاسازی می‌کند. این روشی بسیار زیرکانه است و مخاطب در اغلب اوقات اصلا متوجه تبلیغاتی بودن ویدیوها نمی‌شود.

خود موتور جستجوی گوگل (Google) هم تبلیغات همسان انجام می‌دهد. مطمئنا برای شما پیش آمده که عبارتی را در موتور جستجوی گوگل سرچ کنید و در بین نتایجی که برای شما به نمایش در آمده متوجه چند نتیجه‌ی اول شوید که کنار آن‌ها نوشته شده “Ad”.

این نتایج اسپانسر شده هستند و گوگل برای نمایش این نتایج به شما پول دریافت می‌کند. مرتبط بودن این نتایج اسپانسر شده با موضوع جستجوی شما و همچنین یک نواختی و یک دستی این تبلیغ با صفحه و محتوای گوگل، این نوع تبلیغ را به تبلیغات همسان تبدیل می‌کند.

تبلیغات همسان
تبلیغات نیتیو در نتایج جستجوی گوگل

انواع تبلیغات همسان

به جز نوع معمولی تبلیغات نیتیو ، انواع دیگری نیز از آن وجود دارند.

برای مثال، تبلیغات ریتارگتینگ (Retargeting). بسیاری از افرادی که به یک سایت مراجعه می‌کنند از آن خرید نمی‌کنند و به مشتری شما تبدیل نمی‌شوند. هدف تبلیغات همسان ریتارگتینگ این است که به این دسته از افراد یادآوری کند که از سایت ما بازدید کرده‌اید و یک بار دیگر برای بازدید و خرید از سایت از آن‌ها دعوت به عمل می‌آید. هدف این نوع تبلیغات ترغیب مخاطبی است که حداقل یک بار به سایت شما سر زده است، به بازگشت دوباره و خرید از شما است.

نوع دیگر، تبلیغ همسان هدفمند است. در این نوع تبلیغ شما می‌توانید انتخاب کنید که تبلیغتان در چه صفحاتی با چه موضوعی نمایش داده شود و یا چه نوع کاربرهایی تبلیغ شما را ببینیند.

به طور مثال می‌توانید تعیین کنید که تبلیغ شما فقط در صفحاتی با کلمات کلیدی مرتبط با آموزش زبان انگلیسی نمایش داده شود و یا تبلیغتان به خانم‌هایی که علاقه‌مند به مهاجرت هستند نمایش داده شود.

هزینه‌ی تبلیغات همسان

شاید با خود فکر کنید که به دلیل این که تبلیغ شما در سایت‌های بسیاری نمایش داده می‌شود و افراد زیادی آن را می‌بینند، هزینه‌ی تبلیغات نیتیو شما باید بسیار زیاد شود. اما این طور نیست.

هزینه‌ی تبلیغات همسان بر اساس کلیک محاسبه می‌شود. یعنی شما بر اساس تعداد کلیک‌هایی بر روی تبلیغ شما انجام می‌شود، هزینه پرداخت می‌کنید. این موضوع می‌تواند بسیار برای کسب و کارهای کوچک و نو پا بسیار ایده‌آل و به صرفه باشد.

تبلیغات همسان
نمونه‌هایی از تبلیغات همسان در وبسایت‌های ایرانی

سخن آخر

همان طور که در این مقاله مشاهده کردید، این روش از تبلیغات بسیار روش هوشمندانه و جالبی برای تبلیغات است که در عین حال مقرون به صرفه است و می‌تواند نتایج بسیار خوبی را برای شما و کسب و کارتان به ارمغان بیاورد.

تبلیغات نیتیو روشی بسیار زیرکانه و ظریف است که اگر به درستی پیاده سازی شود،‌مخاطب در بسیاری از موارد متوجه تبلیغ بودن محتوای ارائه شده نمی‌شود. و این است قدرت تبلیغات همسان!

اگر می‌خواهید در مورد دیجیتال مارکتینگ بیشتر بدانید و یا از ما در این زمینه مشاوره بگیرید و از خدمات ما استفاده کنید، می‌توانید به صفحه‌ی دیجیتال مارکتینگ ما سری بزنید.

منابع: hubspot, outbrain

برچسب‌ها: بدون برچسب

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *